Zoeken in honden informatie

Hondenwandeling

Hondenwandeling

Algemene informatie

Hondenwandeling, ook wel Dogwalk genoemd. Men komt het steeds vaker tegen in de media. Wat verstaat men onder hondenwandeling. Hondenliefhebbers komen samen met hun hond, op een vooraf aangekondigde plek. Vanaf deze plek gaat men starten aan een gezamenlijke wandeling. Deze gezamenlijke wandeling kan men zelf regelen met bekenden. Steeds vaker vinden er georganiseerde Hondenwandelingen plaats. Er worden Dogwalks georganiseerd met verschillende afstanden. Deze Hondenwandeling kan variëren van 3, 5 of tot wel 10 kilometer.
Men gaat dan als groep mensen aan de wandel met hun honden. Het is puur een ontspannende bijeenkomst voor zowel de mens als voor de hond. Er wordt in een normaal wandeltempo gelopen, het is absoluut geen wedstrijd. Wanneer de mogelijkheid er is, is het fijn voor de honden dat ze los kunnen lopen. Zeker als het mooi weer is, en dat men tijdens de Hondenwandeling een leuke natuurplas tegen komt. Dat is over het algemeen groot feest voor de meeste honden. Samen ravotten in het water.

Dogwalk
Dogwalk

Spelregels

Om het hele gebeuren in goede banen te leiden, zijn er een aantal spelregels bij Dogwalk. Het spreekt voor zich, dat men hieraan niet kan deelnemen met een pup. Dit omdat de te lopen afstand veel te ver is voor een pup. Tevens ligt het tempo veel te hoog. De pup zal maar wat al te graag  achter de volwassene honden aan rennen. Met het risico dat de pup onder de voet wordt gelopen door de enthousiaste volwassene honden.
Verder is het aan te raden om niet te deelnemen aan de Hondenwandeling met een teef die loops is. Wat ook af te raden is, dat men tijdens de wandeling niet met stokken en ballen gaat gooien. Deze beide voorbeelden kunnen een behoorlijke onrust veroorzaken in een roedel honden.

Hondenwandeling
Hondenwandeling

Nevenactiviteiten

Wanneer men meedoet met georganiseerde Hondenwandelingen, heeft men een grote kans dat er nevenactiviteiten georganiseerd zijn. Men kan hierbij aan denken dat er bijvoorbeeld allerlei standjes zijn met bedrijven en/of instellingen, die u graag willen helpen of voorlichten.
Men kan hierbij denken aan bijvoorbeeld de dierenarts, hondentrimsalon, vertegenwoordiger van hondenvoeding, dierenbescherming, boswachter van Staatsbosbeheer, beheerder van een hondenpension. Ook zijn er vaak allerlei clubs vertegenwoordigt, waar u kan mee doen aan bijvoorbeeld Agility, Flyball en andere leuke hondensporten.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden, er kunnen nog veel meer deelnemers zijn. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van de organisatie.

1 opmerking:

  1. Sinds het mijn hond zo ontzettend goed ging in een hondenpension in de buurt van Eindhoven, heb ik besloten om meer over hondenwelzijn te lezen en toen kwam ik toevallig op je site terecht. Echt leuk geschreven en zeer interessant.

    BeantwoordenVerwijderen