Zoeken in honden informatie

Bordeaux Dog

Bordeaux Dog

Algehele informatie

De Bordeaux Dog heeft een woest en indrukwekkende uiterlijk. Toch is deze hond zeer rustig en zachtmoedig. Die het allerliefst bij zijn baas op schoot kruipt. Deze hondenras is zeer moedig, eerlijk en trouw aan zijn eigen mensen. Verder zal deze hond er alles aan doen om aandacht van zijn baas te krijgen. De Bordeaux Dog is een zeer aanhankelijke hond, die graag in de buurt van zijn baas wil zijn.
Als men de Bordeaux Dog mee neemt voor een boswandeling, moet men zeker rekening houden met de passie voor het jagen van deze hond.

Historie

De voorouders van de Bordeaux Dog waren Mastiffachtige honden. Deze grote sterke honden kwamen veel voor in Bretagne. Men is de Franse op een gegeven moment gaan kruisen met de nog grotere Engelse Mastiff. Later ging men de oude type Engelse Bulldog er door heen kruisen. De oude type Bulldog was groter dan de moderne type bulldog.
Het woord "Mastiff "werd in de middeleeuwen gebruikt voor alle grote honden die en beschermende of bewakende taak hadden.


Bordeaux Dog verzorging
Bordeaux Dog

Algemeen uiterlijk

De Bordeaux Dog is een zeer krachtige hond en heeft een zeer gespierd lichaam. Een reu heeft een schofthoogte van 60 tot 68 centimeter en weegt zeker 50 kilogram. De teef van deze hondenras heeft een schofthoogte van 58 tot 66 centimeter en bereikt een gewicht van 45 kilogram.
Deze hond heeft een brede schedel met relatief kleine oren. Deze oren zijn over het algemeen iets donkerder van kleur dan de rest van het lichaam. Verder is de schedel van de reu net zo breed als de schoft, van de teef kan dat iets minder zijn. De neus van de hond is groot en heeft openstaande neusgaten.
De ogen van deze hond staan ver uit elkaar en zijn ovaal van vorm. De kleur van de ogen zijn nootbruin tot donkerbruin. Verder zijn de kaken van deze hond groot en zeer krachtig. De Bordeaux Dog is een ondervoorbijter, dit is een kenmerk van het ras.
Zijn staart is dik bij de aanzet en wordt laag gedragen, en er zit geen bobbel of knik in.

Vacht

De vacht van de Bordeaux Dog voelt zacht aan, en is kort en fijn behaard. De hond is eenkleurig die kan lopen van alle rood tinten, van mahonie tot isabella ( lichtbeige ). Over het algemeen heeft de Bordeaux Dog in omvang een kleine masker, in de kleur zwart of bruin. Bij de honden met de rode kleurtinten ziet men geen masker.

Bordeaux Dog vacht
Bordeaux Dog

Gezondheid

Zoals bij zo veel grote honden komt er heup en elleboogdysplasie voor bij de Bordeaux Dog. Verder komt men soms aandoeningen tegen als, groeipijnen, schildklierafwijkingen, oogaandoeningen en problemen met de kruisbanden.
Gemiddeld genomen bereikt de Bordeaux Dog een leeftijd van 8 jaar. Waar men wel ernstig rekening mee moet houden is dat deze hondenras gevoelig is voor maagtorsie of maagdilaties. Men kan een maagtorsie voorkomen door meerdere keren per dag kleinere porties eten aan de hond aan te bieden.
Verder kan deze hond niet zo goed tegen de hitte. Belangrijk is het voor de Bordeaux Dog dat zijn baas hiermee rekening houdt. Op warme zomerdagen is een koele plek zeer aangenaam voor deze hond.

Bordeaux Dog pups
Bordeaux Dog pups

Pup

Na een dracht van gemiddeld 63 dagen worden de pups geboren. Maar de lieve schattige pups worden al gauw behoorlijke grote en sterke honden. Zoals zovele hondenrassen moet men de Bordeaux Dog consequent opvoeden.
Het is zeer belangrijk om deze hond in zijn waarde te laten, maar wel duidelijk zijn het de bedoeling is dat de hond naar zijn baas luistert. Wanneer men de respect van de hond krijgt, zal de Bordeaux Dog een fijne hond zijn voor zijn baas en omgeving.. 

Gebruik

De Bordeaux Dog werd vroeger gebruikt voor meerdere doeleinden, Hij werd gebruikt als waakhond, vechthond, trekhond en slagershond. Tevens werd hij gebruikt als bij de jacht op de wilde zwijn. En als dit nog niet genoeg is werd deze hond in de eerste wereldoorlog gebruikt om gewonde soldaten van het front weg te slepen.
Ter volksvermaak vocht dit hondenras tegen beren, wolven, ezels en stieren. Echter werd in Frankrijk deze gevechten in 1914 verboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten